Helikopter

Helikopterflyvning er som alt andet fjernstyret utroligt sjovt og udfordrende.

g2raptor2

 

Helikopterer findes efterhånden i alle mulige udforminger, med forskellige fuselager og til både el og brændstof.

En helikopter regnes ofte for den sværeste gren indenfor modelflyvning. Dette er til dels også sandt, da man skal styre helikopteren omkring 3 akser hele tiden. Fly der imod har en del stabilitet blot den har flyvehastighed nok.

Før i tiden blev helikopterflyvning forbundet med utrolig mange udgifter, en masse reperation, justering og frem for alt en masse øvelse. Man blev også rådet til at starte med fly, inden man kastede sig over helikopterne.

Kom ud i hesteskoen og få en snak med os, hvis du tænker på at begynde at flyve rc helikopter.

Nu er situationen heldigvis en anden. Helikopterbyggesæt er relativt billige og kvaliteten af dem er i top og reperationerne er derfor minimale. Takket være dagens computeranlæg er man også fri for en masse justeringer. Flysimulatorer gør det nemt og billigt at øve helikopterflyvning derhjemme, så man kan hurtigt komme i luften ude i klubben.

Har du lyst til at blive helikopterpilot, så hold dig ikke tilbage. Vi i Aviator har efterhånden en del helikopterpiloter, og også en kontaktperson tilknyttet helikopterinteresserede. Han vil give dig råd om hvad og hvor du kan købe din fremtidige helikopter. Gør dig nogle overvejelser om hvad du har af mål med denne form for flyvning, om du vil flyve med små el-helier eller med de størrer og mere kraftige brændstof-helier.

Et godt råd inden du køber noget grej overhovedet er at tage kontakt til en helikopterpilot!!! Alt for mange har købt noget billigt brugt udstyr, og aldrig kommet igang med at flyve fordi deres “nye” grej har været for dårligt.

Til sidst et link til en hjemmeside skrevet af en rutineret helikopterpilot i Danmark: Lars Kildholdt www.rc-heli.dk På denne siden vil du kunne få en masse svar og hjælp til at komme i gang.

 

Bonusinfo til nye piloter:

Generelt gælder det, at desto større helikopteren er, desto mere stabil er den at flyve. Derfor anbefales til en begynder, som vil flyve udenfor, at anskaffe sig en brændstofhelikopter af størrelsen “50’er”. Dette er f.eks. en ThunderTiger Raptor50 eller Hirobo Scadeu50.

Da senderen er en meget vigitg del af at flyve helikopter, og der er stor forskel på programmerne i dem, er det vigtigt at vælge den, som man i sin klub kan få hjælp til. I Aviator bruger vi oftest en Futaba FF9 sender. Dog bruger nogle få piloter andre sendere som: JR MX22, Multiplex MX12 og Hitec Eclipse7. Inden du køber en sender, så tal med en fra klubben, da han/hun kan rådgive dig i købet om den sender, som opfylder dine behov og som du skal have de næste mange år.

Prisen for at starte med helikopter er meget svingende efter model, kvalitet og elektrisk udstyr i helikopteren. De små indendørs helis kan erhverves for ca. 3000kr med batterier, ladere og sender. Disse små helikoptere er IKKE egnet til udendørs flyvning og har store begrænsninger. De kan bruges som supplerende flyvning i vintersæsonen. Et godt begyndersæt med en fremtidssikret sender, startudstyr, kvalitetselektronik og en simulator til sin PC løber op i ca. 15.000kr.