Igen i år blev Modelflyvningens Dag fejret landet over i store som små modelflyveklubber. Naturligvis også i Aviators Modelflyvere.

Den hårde kerne mødtes kl 9 til kaffe og rundstykker og briefing. Derefter blev alle modelfly pakket ud og nogle udstillet og andre BÅDE udstillet og aktivt fløjet på dagen. I hesteskoen er pladsen ikke til de kæmpestore modelflyvere. Tilgengæld er detaljegraden på nutidens EDF jets imponerende, for ikke at tale om lyden, så besøgende fik virkelig en oplevelse, både visuelt og på den flyvemæssige opvisning.

Klubbens 125% Corsair der blev bygget på sommer minilejr i 2018 kom ned fra loftet, og ud i den friske luft.

Henrik tjekker at gyroen er initialiseret korrekt inden SU-27’eren sendes på vingerne

Saab JAS 39 Gripen taxier ud til takeoff.

Lillebror Emil skulle naturligvis også vise talentet med at styre en Modelflyver (Twinstar) på den dybblå himmel.
(Masterpilot: Henrik Egede Hansen, Assistent til Trainerpilot: Peter Skotte)

Dagen var udmærket besøgt. Og der faldt masser af nysgerrige blikke fra folk der var kørt i hesteskoen for at nyde det gode vejr.
I Aviators modelflyvere er vi super glade for alle der kigger forbi på modelflyvningens dag, og især alle dem der også kigger ud på almindelige onsdage.
Onsdage hvor vi flyver og hygger med både de flyvende modeller, men også bygger nye sjove og spændende projekter. Klubben råder over en del fantastisk udstyr til fremstilling af alle dele der indgår i en modelflyver. Vi tilbyder eks. at komme igang med modelflyvning for så lidt som 1500kr (inklusiv. medlemsskab) Vi kalder det pizza-bakke-vingen. Konceptet er udviklet af FliteTest, men vi har “fordansket” det så det passer til danske forhold. Vi hjælper med alt der skal bruges til at få modellen i luften.

Skal det være lidt mere “vildt” kan man bygge sin egen vandflyver

 

Ideen bag Modelflyvningens Dag stammer fra Modelflyvning Danmark som er hovedorganoisationen der understøtter alle danske modelflyveklubber, eks. med ansvarsforsikring igennem medlemsskabet.

Nogle klubber tæller antallet af starter som en sjov måde at visualisere hvor mange fly der har været i luften på selæve dagen.
I Aviators Modelflyvere blev det til 57 starter og 56 landinger 😉